Celcom Careline
January 20, 2007, 5:02 pm
Filed under: Life
I am in the second week of January now. Haven;t got the time to update my blog. One of the reasons probably because I do not have anything to talk about. Another reason, I have been quite busy with my life. Been going out everyday. Been spending like heaven. Can’t believe how fast time flies. Anyway, I am going to start working on Monday, the 22nd of January 2007. My first ever job. Gonna work at Celcom, as Customer Service Executive/Representative. Celcom Careline. Sounds cool eh? Hopefully. I have few friends working there. I hope it’s gonna be okay. I went for the interview last Thursday at Taman Tun Dr. Ismail. It was quite a good experience for me. That was, of course, my first ever job interview. The interview was kinda different. It was different than what I expected. It was quite, easy. I passed all three stages. Thank god. They called me the next day to inform that I have been selected for the job. I was happy, of course. Why I chose this job? I just wanna gain some experience. I have been warned that this job is gonna be hectic because you will be facing with many problems and you have to give full satisfaction to the customers. No matter how stupid, how dumb, how slow, how rude the customers are, you as the CSR, must be patient. Huhu. Hopefully, I will be able to do that. I think I can. I am patient. I think I am *wink* . So, for the next few months (I hope), Menara Celcom at Jalan Semarak will be my second home. After 3 weeks of training, and after I have passed all the tests, I will be on shifts hours. That’s another challenge. The off days will not be fixed, so every week I will have to plan everything. Woohoo…so not really me. I love planning, but I think, I will need to love it more. Though I’m gonna start working on Monday, that wont stop me from joing the AF5 audition. I want to give it a try. I do. Hahaha. I guess that’s all for this time. Will update soon if I do have something to talk about. Maybe I should try to find a topic. Current issues maybe? Naaaahhh…that’s so not me. Hehe. Nite y’all.

p/s: I so wanna watch Berbagi Suami! Dammit!

About these ads

55 Comments so far
Leave a comment

dear ad,

congrats coz bekerjaya celcom skrg erk? btw, nak tgk Berbagi Suami lagik?

Comment by bicaraskrip

bagaimana untuk mendapatkan kedudukan sebenar orang yang kita ingin hubungi.

Comment by Belantikman

how to open the phone if i forget the security code

Comment by ashraf

how to register my phone?

Comment by shinyee

i have problem with covrage(liputan) at kluang johor?

Comment by norhairul

line celcom sgt problem waktu mlm.
bila tepon 1111, ckp hp lak rosak
siang hp ok, mlm je rosak?
broadband pun mslh gak mlm2
ape mslh sebenarnya ye?

Comment by ria

bagaiman caranya untuk membuka semula hz sekiranya terlupa sekuriti kod?????

Comment by amy

bagaimanakah caranya untuk membuka semula hz sekiranya terlupu sekuriti kod?????

Comment by amy

no wonder malaysian carelines are usually suck.. they expect nothing but the worst things from their customers? mentality has to be changed! kudos to the writer!

Comment by Dot

mcm mana nak tukar alamat dan nama pemilik kad tesebut..sy xpakai tp mmber sy pakai..

Comment by atie

why cant connect with my celcom broadband even full line???about a month cant connect with gprs and the symbol gprs dont exsist….at kg,senagang.keningau,sabah…..itz bcz of the process of upgrading TM services??please help me….

Comment by mr.mac

macammana nak topup jika 16 digit reload code di block.tq

Comment by noralzia

salam sejahtera…saya faizul dri desa petaling,kuala lumpur,…sebenarnya saya masih sedang mencari pekerjaan baru dan saya merasakan bekerja di jabatan celcom careline agak serasi dengan jiwa saya.hal ini kerana saya mempunyai kemahiran berkomunikasi yang baik dan saya juga merasakan ianya satu bonus untuk saya bekerja di celcom careline.tetapi malangnya saya tidak tahu melalui saluran yang mana untuk saya memohon pekejaan ini.saya harap pihak yang berkaitan terutamanya celcom@mereka yang pernah bekerja di jabatan celcom careline boleh memberi maklumbalas kepada email saya secepat yang mungkin mengenai cara2 bagaimana untuk saya memohon pekerjaan tersebut.terima kasih

Comment by faizul

saya nak bertanya kenapa line broadband di kawasan kluang, johor selalu bermasalah????

Comment by norhairul

kenapa line telefon saya masih menerima sms dari
no 37733 walau pun saya, sedang saya tak pernah baca sms ini sekali di hantar rm4.00 untok apa, apa tujuan nya… saya nak tuan/puan henti kan segera….
TQ

Comment by azizah ismail

sye ade mndftar untuk celcomcareline..yang membolehkan saya chek list number yg sye call or msg pada hari tersebut..tp sye lupe pasword saye.macammane?need help..

Comment by mawar

i”m staying at sri rampai setapak and it takes about 5minute to menara from my place..how come my broadband line so worst..my longest time to surf is 20minute then it disconnect..it give me headeache..i cant even think the reason..celcom is bullshit..what is going on here..what the hell celcom doing..are the celcom is s big liar..dont bluff ur customer dude..

Comment by aizie

saye user celcom braodband di ipoh. tp skrg sambung study di tanjung malim. apsal coverage sangat2 poor. teruk la. nak wat esaiment, nk cari bahan. payah sgt. upgrade la coverage 3g kat aea batang padang, iaitu slim river, behrang dan tg malim

Comment by aminnurain jamaluddin

Kenapa dlm bulan ogos ni, coverage celcom broadband kat kawasan kluang, johor sangat teruk?

Comment by norhairul

i try to delete my CMT caller ring tone by hp…unable to delete any body can help on this.10Q

Comment by Kadir

masalah penghantaran mms di kawasan sekitar Balingian,Mukah Sarawak..Adakah masalah setting atau masalah rangkaian?kerana bila di luar kwsn tersebut penghantaran mms dapat dilakukan..sila semak pliz untuk mengelakkan dari penukaran line ke rangkaian lain…celcom dekat area ni very slow…plis take note..thanks..

Comment by lassie azlinna

saya tersalah masuk pin code..puk code sye lpe dan kad celcom yang tertulis puk code sye hilang..sye nak try mintak puk code secaa online ttp celcom dah hantar temprary ID dan password kepada num celcom saya sedangkan hp sy xleh nak bkak..so..bleh hantarkan temporary code dengan password ke email sye?? plz…

Comment by aie

saya cyril geraman dari kuching,sarawak..saya nak tnya kenapa dari tadi line celcom handphone saya tidk dapat..saya masuk kan sim saya ke handphone lain keluar msj sim register faild..tolong saya updte..

Comment by cyril geraman anak amas

Salam sejahtera..Nak tanya, mcm mna nak Off CMT Celcom ya??

Comment by Laila

bagaimana saya nak dapatkan rekod panggilan masuk dan keluar tel saya

Comment by KHAIRUDDIN B MAN

saya tidak dapat menghubungi mana-mana nombor..walaupun sudah 3 hari..

Comment by rohaiza hamdan

hello saye nak tanye jika saye ada menggunakan no UOX tetapi simkad itu hilang mcam mne untuk sye mendapatkn no itu kembali…

Comment by wanie

bagaimana nak aktifkan nombor baru?saya dah bka tapi bila nak tambah nilai tak boleh?apa yang harus saya buat?

Comment by nor aini hamzah

naper kredit sy asyik ditarik????
entah benda apa yg sampai,then trus jer ambik kredit saya,,,,
please la tlong block benda ni…
bru jer to4 trus ilang 6rngit…
apa hal ni????

Comment by nur aklili

Hey there, i know your post is published quite a time but yet, i still wanna ask you tips for ur interview as im goin to be interviewed at Celcom tomorrow ! haha ^^
What do u mean by easy and different in their interview? and what’s in stage 1, 2 , 3 ?? :D
could u reply me on my email? es_murray24@yahoo.com or my facebook : Raes Arifin before tomorrow, coz ya know…HAHA..yeah of course the interview is tomorrow ! xD

Comment by Raes

sy nak tahu kenapa baki kredit sy sering berkurang tanpa digunakan??? pelik sgt..kdng2 baru topup rm10 dan msj beberapa kali bila cek baki akn tinggal rm6..blh bantu???

Comment by sri

saya ada buat compliant pada celcom careline dari bulan November 2010 sehingga sekarang berkenaan line h.phone dikawasan saya(taman gadong jaya labu seremban).Saya diberitahu ada upgrading dari 2G ke 3G.yang pelik nama upgrading tetapi dia jadi sebaliknya down grade.dari boleh guna dari setiap pelusuk rumah, kena letak pada satu kawasan dan tak boleh dialihkan dan terpaksa jawap talipon guna hand free.sebelum ini tiada sebarang masalah. persoalan 1.kenapa mengambil terlalu lama untuk kembali keadaan asal 2.bila boleh saya mendapatkan perkhidmatan yang baik dari celcom.

Comment by noorhazmi bin mohd nor

kredit kena ambik!!!! siut giler celcom ni…abah aku topup rm 10…xlama lps tu tgl rm 0.04..hari2 dpt celcom offer!!! nth apa2….36660 no hape ni!!!asyik dpt no nth apa2…benci tol

Comment by nurul

nape kredit sy slalu kurng…dh slalu sgt kne curi ni..tlg celcom hentikan la sume ni…bru pg td sy topup ni dh tinggl rm0.11..ape ni?????

Comment by jeeffry

krdit slalu berkurng…baru je topup dh hilang rm4..ape ni??? tlg la celcom hentikan la sume ni..pg td sy topup & masih tidak digunakan lg..bila cek dh tinggal rm0.11..tlg hentikan sume ni..menympah la

Comment by jeeffry

saya nak tanya,kenapa kalau mms msuk je,xdpat celcom id.tanpa id 2 xboley nak tengok gambar yg dihantar atau diterima.mcm nak dapatkan celcom id tersebut.
harap dapat tolong.
ty

Comment by arip

salam. nak tanya camne nak unlock puk number? saya dah masuk kan puk number but next step dia sruh masukkan new pin code! saya dah masukkannya.. but still tAK JADI someone help me…important..dalam phone tu bnyak lagi kredit..please and banyak number2 kwn2 lama …

Comment by ct hajar

no puk saya hilang.. tolong bagitahu macam mane nak dapat balik

Comment by lin 466

camne ye saya nk tgk no yang saya col bulan lepas selain mgunakan bil yang diberi?

Comment by ayu

Kenapa saya tak bole nak delete lagu dari senarai CMT Album saya, asyik dapat message kod yang diberikan adalah salah…no kod lagu tersebut adalah 0011119585-seragam hitam( rakaman terbaru)..dahlah sekali hantar kena cas RM0.15..tapi asyik x betul jer…x paham betullah…

Comment by fatin

saya dah tamatkan line pakej postpaid saya (0199362963) yang saya rasa dia punya caj sms dan berbual agak mahal..bolehkah saya sambung balik nombor telefon yg sama dengan pakej lain yang lebih murah dan ekonomi..jika ada.

Questions by mohd pandi ibrahim july 7,2011

Comment by Mohd Pandi B.Ibrahim

kenapa line celcom sangat teruk dekat aera taman dusun indah jln sejijak matang kuching boleh tolong check kenapa..??kami semua yg tinggal di sini merasa sangat rugi dgn membayar bill sedangkan line yg kami guna kan sangat terhad dan tak berbaloi dengan dengan bill yg kami bayar tiap bulan.
help us pls…..

Comment by nogem anak najip

salam,,, sy ct,, sy nk tny la sy pggne fon bb,, tp sy still xley nk gnekn social netwrking under bb sbb celcom xpat spport npe ea,,, sy da send msj kt 20999 utk set phone tp xley da cal 1111 utk set pon xley,,, hope dpt tlong ea,,, anta stting celcom utk bb phone ea…no sy 0196942771,,,thnx 4 ur co-operation…

Comment by siti norfatihah

salam 1 malaysia…. sy ada mslah kit…. pg td sy col online customer service celcom…. tanya ttg caj dikenakn pd data 3G dlm bil sy sejak berapa bln yg lepas… dberikan jwpn sy menggunakn pkhidmatan internet… sy xguna langsung…. tghari sy p celcom cnter kt kempas jb. lg best jwpan diberi…. wlpn xguna intenet celcom update pkhidmatan 3G… dat y kena caj…. malah suruh sy daftar rm28 utk selesaikn mslah ini… sy p utk xnk byr service yg xdguna, tp disuruh lak amik pakej tu… katanya celcom xkn caj lg… mmg xcaj lg dh kite langgan pakej tu.. kalau xnk celcom caj data 3G, disuruh nya sy pakai pon biasa…. ada sape2 leh tlg sy selesaikn mslh nie…. pd sape harus sy rujuk….

Comment by rosna tan

salam, saya nak tanya apa kah perlu saya lakukan bila saya mendapat note macam ini Support Information: RAS ERRO CODE 718. untuk makluman pihak tuan saya adalah pengguna broadband Vodafone Ce0682. terima kasih.

Comment by emma jai

PLAN S.O.X KAN TAMAT TEMPOH BILA UMUR KITA 25 TAHUN.. TAPI KENAPA SIM KAD SAYA TAMAT TAHUN NI.. SEDANG KN UMUR SAYA BARU 19.. WHAT’S WRONG??? SAYA DAH ADU KN BENDA NI DENGAN PEGAWAI CARELINE CELCOM.. 1111.. BUT NOTHING UNTIL NOW.. WHAT’S WRONG??????????

Comment by salmiyanti binti sulaman @ sulaiman

saya ingin mengadu bahwa SIM S.O.X. sya tidak dpt d masuk kan ke telefon..pelbagai jenis telefon saya guna tetapi ia mengatakan ‘INSERT SIM’..apakah ia sudah tamat tempoh???tak mungkin..kerna plan s.o.x sya tamat pada 2021..saya mohon kepada pihak cawangan celcom melakukan tindakan tersebut secepat mungkin..jasa anda saya hargai..sekian..

Comment by effy

How can i activate mms on sii

Comment by jamil

kenape mms yg kawan saye hantar tak masuk ke dalam inbox. dan saye cube call 1111 xboleh??

Comment by epy

pls stop sending the service message to my handphone such as title justin …address http://goo.glawd ( this is useless )

Comment by zulquenine

tolong hentikan mesej yang berbayar ke nombor celcom saya kerana terlalu mahal yg dikenakan juga hentikan CMT berbayar seminggu RM 1.00, macam mana saya nak tahu code bg nak delete CMT.

Comment by Haslina Zin

tolong saya….no nie penting sangat bagi saya..macam mana saya nak dapatkan no code puk bagi nombor saya nie….sedangkan nombor saya nie didaftarkan atas nama orang lain….tetapi saya terlupa sapa nama die…..tolong saya tuk selesaikan masalah saya nie…pleassss…….!!!!!!!!!!

Comment by firdaus

hi..saya tersalah masukn pin code dan puk code diperlukan ..tetapi nomber itu didaftarkn diatas nama org lain..mcm mane saya nk dptkn PUK code saya …awak boleh dapatkn tak? tolong sngt sngt

Comment by Nurul

Sy pakai celcom pakej sox,tp pakej tu mcm x jalan. .dia jd mcm pakej biase. .tp ble cek balik,pakej sox. .someone tolong sy. .

Comment by arip

Macam mne nk dptkn mms id ni..

Comment by Azizan Aziz




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: