Revamped, Renewed, Restarted
July 13, 2007, 5:43 am
Filed under: Uncategorized

Semalam aku pergi tengok Harry Potter ngan Bro Ajami kat Times Square. Well, he invited me to watch a movie 2 hari lepas. memula, dia ingat nak ajak tengok Die Hard 4.0. I was okay at first but then teringat yang HP kuar this week, so why not tengok HP. Huhu. Lagipun I think HP is slightly better than DH4.0 kot? Huhu. So dia yang book and purchased the tickets online. Memula dia kata dia dapat kat Sunway Pyramid. I was like, whoa? Jauhnya. Camne aku nak pergi ek? Then he said dia dapat beli kat Times Square punya. Thank god. Hehe. At first I wanted to watch HP with my other friends, tapi tak nak plak la kacau dorang. Lagipun ada orang lain dah ajak aku tengok, so accept je la kan. The movie punya show was at 1.45 pm. Aku sepatutnya sampai pukul 1.00 pm sebab nak lunch segala. Aku yang cakap nak lunch. Tapi, biasalah, memandangkan aku kalau bersiap memang amik masa, terlewat la sikit smalam. Aku sampai 20 minit lewat. Boleh? Kabut la gak sebab aku tak suke buat orang tunggu aku. Aku tunggu orang takpe. Berjam-jam aku penah tunggu orang before this. Tapelah. Janji orang tak tunggu aku. Tapi semalam tak leh elak plak. Sampai2 je aku call Bro Ajami. Kat Borders katanya. So aku masuklah Borders Level 1. Cari punya cari aku tak nampak plak batang hidung dia. Pelik. Pastu I received a call from him cakap dia kat pintu masuk. dia nampak aku dok menonong je masuk. Haha. Serious aku tak nampak dia. Rupa-rupanya dia dok kat entrace belakang tengah baca magazine CinemaOnline. Ahaks. So dah jumpe, salam segala, boraklah jap sementara tunggu movie tu nak start. Pastu gerak beli popcorn. I’m not a big fan of popcorns tapi aku makan je. Tapi memang jarang la aku beli popcorn bile nak tengok movie. Ntah, macam malas je nak mengunyah sambil tgk movie tu. Nak concentrate je. So pas masuk hall, kitaorang cari la our seats. Not bad la seat yang dia pilih. Very the center gituh. Ahaks. So sementara nak start movie tuh, borak lagik. lama gak borak. Cam 15 minit. Meletop kan iklan kat GSC? Aku rasa dah lama gile dok beborak, tak start2 gak movie nye. Seb baik borak best. Citer tu was great. I mean to me la. I don’t know about others. Sebab aku baca early reviews dari orang lain, kata bosan la, tak best la, tu la, ni la. Memula cam tawar hati gak nak gi tengok. But then biasala, lain orang lain opinion kan. As for me, aku memang tak baper nak ingat jalan citer dari buku. Sebab aku baca buku tu pun like last year. So dah ingat2 lupa. I guess it was a good thing. memang aku dah belajar dari francais HP nih. Jangan expect too much. Memang takkan puas la kalau kita nak movie ni jadi cam buku. Harusla kan. Buku tebal nak mampos, takkan nak buat movie tu 4-5 jam kot supaya leh masuk segala details. Huhu. cara penceritaan memang agak cepat la. Tapi aku tak kisah. Janji aku enjoy citer tuh. Imelda Staunton and Helena Bonham Carter stole the show man! Walaupun watak Bellatrix Lestrange tu kejap jer, tapi memang she berjaya hidupkan the character. Imelda as Umbridgre was super-fabulous. Aku benci watak tuh. Hahaha. Memang kejam da sangat “Ahkak Pink”. Everything was pink. Dari baju ke bilik dia. Pink segala! Imelda is a great actress. Last skali aku tengok movie dia was “Nanny McPhee”. Walaupun watak dia sampingan jer, but she was good. So, how do I rate HP this time around? Between Goblet Of Fire or Order Of The Phoenix, aku tak tau nak pilih yang mana actually. Perhaps aku kena tengok balik GOF baru aku leh nak compare kot. But OOTP was fantastic. Maybe awal2 agak bosan sket, but towards the end aku dah leh feel dah. Special effects die memang best. Aku suke part battle at the end tu. Between Dumbledore and Lord Voldertmort (Bro tak tau sangat pasal Voldermort itu, jadi dia sebut orang ini..wakakaka. Don’t shoot me! Not guilty!) Haha. The three main characters are all grown up. Fifth year la katakan. Harry was hot. Hermoine was double-hot. Like the hair. Ron? Errr…no comment. But or me, the hottest of them all is Luna Lovegood. I was so attracted to her character and the one who played the character. She was so, mysteriously attractive. Ala-ala pompuan saiko sket tapi saiko yang good one la. Her facial expressions were priceless. The way she potrayed her character, tatau la nak explain camner, but was very very good. Everytime kalau dia on screen, aku akan tengok kat dia walaupun Daniel I-am-gonna-smack-the-perfect-flawless-face Radcliffe was next to her. Daniel was smoking hot, but Evanna Lynch aka Luna Lovegood was hotter. Woo. The platinum blonde hair. Gosh. Huhu. The rest of the characters, were all okay. Aku suke Ministry Of Magic. Memang cantik. Cam shopping mall plak aku tengok. Aku patut nak rate the movie, lupa plak. So aku rate, mmm, 4 out 5 stars. Transformers yang aku tengok last 2 weeks, aku kasi 4 1/2. Tapi aku malas nak review Transformers. So tu jela kot aku leh review pasal HP. Aku ni bukan terer nak cakap pasal filmmaking. So aku takkan nak merepek meraban cakap pasal plot ke, ape ke. so lepas tengok movie tu, Bro nak lepak minum and makan. Lapar katanya. So lepak kat Starbucks. Dia pun nak online kat situ sambil bergossip sakan. So dah beli makan minum segala, lepak la kan. Kuarla segala gossip2 PnC. Meletop! Nama pun PnC kan so takleh la aku nak citer kat sini. Lepak lebih kurang 2 jam pastu, balik.

Tu jela activity aku semalam. Sampai umah biaselah, merehatkan diri, layan tenet, tengok sape online. Aku pun dah naik bosan dah asik layan tenet jer. Tapi tapelah. As long as aku ade activity nak buat, I can help myself to not think about bende2 yang tak patut. Smalam dia ade mesej gak. Okayla aku rasa. Aku pun dah macam tak larat la nak think about it too much. Dia pun busy kan. Kalau dia reply pendek2 tu maknenya, malas nak sms la. So aku pun malas nak continue. Nanti nampak cam aku paksa2 plak. Huhu. Tapelah, nak buat camne. I have just to accept whatever it is yang dia bleh bagi at the moment. I will try not to expect more than that. Sebab aku tau it will not benefit me. Lagi buat aku stress adalah. PAsal dia nih, aku pun tatau nak buat conclusion apa. Aku still tak puas hati lagi. Selagi aku tak puas hati aku takkan putus asa. Aku bukan tak puas hati sebab we are not together, adalah mende lain yang aku tak puas. Selagi aku tak dapat tau apa yang aku nak tau, I will never give up. Coz I believe, kalau aku dapat apa yang aku nak, I will understand everything better and aku leh bantu diri aku sendiri. Aku jarang sayang2 orang neh, so bile aku sayang, aku sayang btol2. Tapi aku tak nak buat orang tu rasa tak selesa. So aku akan cuba sayang secara yang terbaik. Tapi, selalunya, bile aku sayang orang, orang tu tatau camne nak hargai aku balik. Aku bukan nak orang tu junjung aku ke ape, but I just want that person to appreciate me. That’s all. Mmm, hopefully dia okay kat sana, Aku memang rindu dia. Tapi situasi buat aku terpaksa menahan everything. What can I do..mmm. Tu jela yang aku leh tulis ari ni. Anyway perasan tak aku nye posting agak lain? Well, this is how I’m going to write after this. That’s why la title post aku kali ini camtu. So, that’s all folks. Gudday!

p/s : Arini tak sms dia lagi. Mmm…


2 Comments so far
Leave a comment

why don’t u try blakon ala2 Luna Lovegood bila jumpa org iteww?.. ops! lariikkk!

p/s.. matila Voldermort haku ‘sebut’ as Vernon!.. lariikk lagik skali dgn lajunya!

Comment by ajami

hahahaha….jadi Luna Lovegood? Bagus gak idea tu..

p/s: i plak sebut Vernon = Umbridge. HAHA..nak larik gak..LARIKKK!!!

Comment by adiluqman




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: